ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Η επίδραση της σωστής διατροφής σε όλες τις πτυχές και τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος είναι καθοριστικές! Η υπογονιμότητα, ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν πολλά νέα ζευγάρια, είναι απόλυτα ένα τέτοιο ζήτημα που είναι συνδεδεμένο με τη διατροφή, γι’ αυτό και απαιτεί ιδιαίτερη προσέγγιση.

Ο λόγος είναι ότι η κακής ποιότητας διατροφή, οδηγεί σε έλλειψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών και μειώνει τη γονιμότητα καθώς επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα και ποσότητα του σπέρματος του άντρα. Από την άλλη, η ανεπαρκής διατροφή, το πολύ χαμηλό σωματικό βάρος, το υπερβολικό βάρος, η υπερκατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης, οδηγεί σε μείωση της γονιμότητας και των γυναικών.

Κάθε νέο ζευγάρι που αποφασίζει να μπει σε διαδικασία σύλληψης, πέρα από την απαραίτητη φροντίδα από τον γυναικολόγο, δεν πρέπει να αμελεί την επίσκεψη στον διατροφολόγο, προκειμένου να αποκτήσει ένα κατάλληλο διατροφικά πρόγραμμα που παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά στοιχεία που θα θωρακίσουν την προσπάθειά του.

Η διατροφή αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο σε κάθε λειτουργία που εκτελεί το σώμα, γι’ αυτό και οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε, δεν θα πρέπει να θεωρείται αποκομμένη με όσα καταναλώνουμε.

Εξασφαλίζοντας στο σώμα τόσο του άνδρα όσο και της γυναίκας, το κατάλληλο διατροφικό πρόγραμμα, ενισχύουμε αντίστοιχα τον κάθε οργανισμό και του επιτρέπουμε να εκτελέσει τις λειτουργίες με ιδανικές συνθήκες, αυξάνοντας τις πιθανότητες για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα