ΔΙΑΤΡΟΦΗ VEGAN

Ο βιγκανισμός δεν είναι απλώς ένα trend, αλλά μια φιλοσοφία ζωής! Οι άνθρωποι που αποφασίζουν να την ακολουθήσουν, γυρίζουν κυριολεκτικά σελίδα στη ζωή τους, ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο με μοναδικές γευστικές ανατροπές και εμπειρίες! Τα κίνητρα για μια τέτοια απόφαση είναι σίγουρα μεγάλα και στηρίζονται στην ηθική που διέπει τον άνθρωπο και τις τροφές που καταναλώνει. Ωστόσο, τα οφέλη της διατροφής vegan έχουν ιδιαίτερα ευεργετικές συνέπειες στο σώμα.

Η vegan διατροφή αποτελεί μία από τις πιο υγιεινές διατροφές που μπορεί να ακολουθήσει ένα άτομο, αρκεί να την ακολουθεί σωστά. Η εξάλειψη των ζωικών τροφών έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μην αποτελέσει πρόβλημα, καθώς υπάρχουν πολλές (και εννοούμε πολλές) εναλλακτικές φυτικής προέλευσης για να μας προσφέρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Πόσο μάλλον, η κατανάλωση περισσότερων φρούτων, λαχανικών και δημητριακών είναι εγγυημένο πως θα βελτιώσει την κατάσταση της υγείας του ατόμου.

Μια vegan διατροφή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, σίδηρο και μαγνήσιο, φολικό οξύ, αλλά και χαμηλότερη σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά. Όλα αυτά συνεπάγονται μεγαλύτερα (και καλύτερα διαχειριζόμενα) αποθέματα ενέργειας, καλύτερη υγεία της καρδιάς, καλύτερη διάθεση και μειωμένος κίνδυνος για διαβήτη τύπου 2, καρδιοπάθεια αλλά και αρκετά είδη καρκίνων. Το αδυνάτισμα (θεωρητικά) είναι πιο εύκολο, όπως και το να χάσετε περιττό λίπος.

Προκειμένου να απολαύσουμε όλα τα οφέλη της vegan διατροφής, ωστόσο, απαιτείται το κατάλληλο πρόγραμμα που θα καλύπτει απόλυτα τις ενεργειακές ανάγκες του σώματός μας, γνωρίζοντας συγχρόνως νέες γευστικές προτάσεις που θα ανανεώσουν την καθημερινή μας γαστρονομική εμπειρία!