Βιργινία Παπαεμμανουήλ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ

Αποφοίτησα από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

Στα πλαίσια εμπλουτισμού της γνώσης μου και ενδυνάμωσης της επιστημονικής μου κατάρτισης, πραγματοποίησα την εκπαίδευση μου στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης επάνω στην διατροφική αντιμετώπιση ατόμων με δυσθρεψία, αναιμία, υπέρταση, νοσήματα του καρδιαγγειακού συστήματος, ασθενείς με καρκίνο και οργανικές ανεπάρκειες. Επίσης εκπαιδεύτηκα στην διατροφική αντιμετώπιση ασθενών με καρδιακή, νεφρική, ηπατική, παγκρεατική ανεπάρκεια και μεταβολικό stress καθώς και σε πλήθος άλλων παθολογικών καταστάσεων.

Από 2003 έως σήμερα έχω παρακολουθήσει πλήθος εγχώριων και διεθνών συνεδρίων διατροφής, κλινικής διαιτολογίας, παχυσαρκίας και τροφίμων.

Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ξεκινά το 2008, όπου εργάστηκα στο ερευνητικό πρόγραμμα «Ευ ζην» στη EUROMEDICA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Θεσσαλονίκης. Το ερευνητικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε αφορούσε τη ρύθμιση και τα μοντέλα μεταβολής του σωματικού βάρους σε ψυχιατρικούς ασθενείς που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά και αντιψυχωσικά φάρμακα.

Την ίδια χρονιά, ξεκινάει την συνεργασία μου με γυναικολογικά ιατρεία της Θεσσαλονίκης όπου ασχολούμαι πλέον εξειδικευμένα με την παρακολούθηση και την κατάρτιση διατροφολογίων εγκύων που έχουν φυσιολογική εξέλιξη εγκυμοσύνης αλλά και αυτών που πάσχουν από διαβήτη κύησης, προεκλαμψία και πλήθος άλλων παθήσεων.

Το 2009 ξεκινάει και η συνεργασία μου με τη Χ.Ε.Ν. Καλαμαριάς και Πανοράματος όπου οργανώνω και παρουσιάζω θέματα διατροφής σε σειρά ημερίδων, σεμιναρίων και επιμορφωτικών συνεδρίων.

Το 2010 ενσωματώνομαι και αποτελώ επιστημονικό συνεργάτη του περιοδικού «Λόγω…διατροφής» και των διαδικτυακών ιστοτόπων, logodiatrofis.gr και care24.gr. Παράλληλα, αρθρογραφώ σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά, (Μακεδονία, Κέρδος, Ελεύθερος Τύπος, City Press ,Forma κ.α.) και πραγματοποιώ εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Την ίδια χρονιά συνεργάζομαι με γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης, ως υπεύθυνη διαιτολογικού τμήματος, όπου σχεδιάζω διαιτολόγια αθλητών και αθλούμενων.

Το 2010, ιδρύω το δικό μου ιδιωτικό επαγγελματικό χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου τον ονομάζω «Κέντρο Διατροφικής Ισορροπίας ΔΙΑΤΡΟΦΗΝ»

Επίσης, ξεκινάει η συνεργασία μου με το κέντρο παχυσαρκίας της EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκης όπου εφαρμόζεται πλήθος βαριατρικών επεμβάσεων, όπου παρακολουθώ και υποστηρίζω διατροφικά παχύσαρκους ασθενείς πριν και μετά τις βαριατρικές επεμβάσεις.

Το 2012 το Διατροφήν μεταφέρεται, μεγαλώνει παραμένουμε στο κέντρο της πόλης επί της οδού Παύλου Μελά.

Το 2013 βλέποντας τα περιστατικά ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη να αυξάνονται και έχοντας την ανάγκη να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου στο κομμάτι αυτό, εισάγομαι στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Φροντίδα στον Διαβήτη” στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και αποκτώ Μεταπτυχιακό δίπλωμα Ειδίκευσης στην Θεραπευτική Εκπαίδευση του Διαβήτη.

Το 2017 μεταφερόμαστε σε νέα, ανανεωμένα γραφεία στην Τσιμισκή, διαθέτοντας πλέον σύγχρονα μηχανήματα και αναβαθμισμένο εξοπλισμό.

Συνεχίζοντας να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, το 2019 παρακολουθώ το καταπληκτικό πρόγραμμα του ΚΕΑΔ για τις Διατροφικές Διαταραχές και τη Συναισθηματική Υπερφαγία. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, εκπαιδεύτηκα πάνω στην έγκυρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων διαταραχών.