Σακχαρώδης διαβήτης

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί πρόβλημα που ταλαιπωρεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανεξαρτήτως ηλικίας. Η ιδιοσυγκρασία του διαβήτη συνδέεται άμεσα με τη διατροφή και εν ολίγοις, θεωρείται ο Νο1 παράγοντας για την αποτελεσματική ρύθμισή του. Γι’ αυτό τον λόγο, μαζί με την ομάδα μου, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε την περίπτωσή σας και να αναλάβουμε τη δημιουργία ενός προγράμματος διατροφής, προκειμένου να τρέφεστε σωστά και με τους ιδανικούς συνδυασμούς φαγητών.

Διαβήτης και διατροφή

Για να ρυθμιστεί ο διαβήτης χρειάζεται να επιτευχθεί ένας συνδυασμός απώλειας βάρους, υγιεινής διατροφής και σωματικής δραστηριότητας. Το καθημερινό σας διαιτολόγιο πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνες (κρέας, ψάρι, αβγά, γαλακτοκομικά), φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και υδατάνθρακες μη επεξεργασμένους, δηλαδή ψωμί και ζυμαρικά ολικής άλεσης, ρύζι μη αποφλοιωμένο. Η κατανάλωση των φρούτων, καλό είναι να γίνεται όταν δεν έχουν ωριμάσει πολύ, όπως επίσης και τα λαχανικά πρέπει να είναι ωμά, καθώς οι φυτικές ίνες καθυστερούν την απορρόφηση της γλυκόζης μετά το γεύμα. Ακόμη, συστήνεται να αποφεύγετε τους συσκευασμένους χυμούς, γιατί περιέχουν ζάχαρη.
Για να αποκτήσετε κι εσείς μια υγιή καθημερινότητα, μέσα από ένα πρόγραμμα διατροφής ειδικά προσαρμοσμένο για την αποτελεσματική ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, ελάτε να μελετήσουμε μαζί τις προσωπικές σας ανάγκες και να διαμορφώσουμε ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο, με βάση τις γευστικές σας προτιμήσεις. Μοναδικός στόχος για εμάς αποτελεί η βελτίωση της δικής σας σωματικής σας υγείας.